onsdag, november 09, 2011

Lolwut?

Det är inte ofta man ser något så här absurt på insändarsidorna. En äldre herre (?) ondgör sig över att kvinnor "i fertil ålder" är ute på krogen en torsdagkväll i stället för att ägna sig åt kvinnliga saker som barnuppfostran, städning och konservering. Slutklämmen är särskilt insiktsfull:

"Det är inte konstigt att företeelser som knark och skilsmässor var nästan okända, men nu är kvinnor i sin bästa ålder ute i svängen, ofta skamlöst utstyrda i korta klänningar och kraftigt målade om läpparna.

Vad sådant leder till vet man ju. Kanske borde deras män och fästmän tänka sig för, innan de lät sina kvinnor uppföra sig på detta sätt."


Då är ju frågan: Handlar detta om en ärkestofil, en feminist som ironiserar eller helt enkelt ett försök till trolling? Vi kanske aldrig får veta, men det blir intressant att se hur många som tar det på fullaste allvar och skickar in arga repliker. Rolig läsning var det i alla fall.

Uppdatering: Med 22 kommentarer till insändaren (and counting) can man nog konstatera att det finns en del som inte hört devisen "do not feed the trolls". XD

Uppdatering 2: Nu verkar det som om Östran kommit på att de blivit lurade.

3 kommentarer:

Basse sa...

Trololo, den går att spåra bakåt åtminstone till 2006.

Vi kan nog räkna med minst ett svar iallafall.

Bex sa...

Trodde nästan det. Fast det var himla lat av den som skickade in det att inte komma på en originell text.

Undrar hur medveten insändarredaktören var om skämtet.

Peterman sa...

Har inte läst just den förut, men jag har sett åtminstone två andra insändare från påstådda äldre män som upprörs över att kvinnor tillåts lämna spisen för att, till exempel, köra bil (det är därför det är så mycket knark och våld nu för tiden). Språkbruket var snarlikt.

Jag tror visserligen att liknande åsikter finns kvar, men jag tror inte att upprörda äldre män först nu har upptäckt att det finns självständiga kvinnor.