fredag, juli 04, 2008

TrAMSigt värre

Idag var jag lite sur, mest på grund av att jag idag ringde till Arbetsförnedringens kundtjänst för att avrapportera mitt arbetssökande. Enligt hon som jag pratade med hade jag visst inte sökt tillräckligt många arbeten. Förra gången jag ringde ett sådant samtal hade jag jobbat på bra i mitt jobbsökande, fast jag hade sökt ungefär lika många jobb under ungefär samma tidsperiod. Några vettiga förslag till jobb jag skulle söka hade hon inte heller. Inte nog med att arbetsförmedlare verkar göra allt förutom att förmedla arbeten, de är inkonsekventa också. Varenda gång jag har kontakt med AMS får jag en ökad känsla av att deras arbete skulle kunna utföras av en berusad babian. Det finns säkerligen duktiga arbetsförmedlare också, men majoriteten verkar ha snubblat in på yrket för att: A) De hatar människor, eller B) De själva lyckades inte hitta något annat arbete.

Det är också anmärkningsvärt att läsandet till körkort (som knallar på finfint, tack för att ni frågar), något som faktiskt skulle hjälpa mig att få arbete i stället för att söka femtioelva jobb jag inte är kvalificerade för, inte räknas som att "aktivt söka arbete".

Nä, usch. Nu skiter jag i det här och åker ut på landet med fästmön i stället. Blogguppdaterandet kan bli lite sporadiskt under tiden, bara så ni vet.

1 kommentar:

Bearwalk sa...

Bekanta till mig som har jobbat på arbetsförmedlingen kan konstatera att din analys stämmer ganska väl.

"Aktivt söka arbete" är väl att ta i, men körkortsläsandet borde definitivt kunna kvalificeras som nån sorts kompetensutveckling/åtgärd.