måndag, augusti 29, 2011

Computer maschinen

Eftersom datorn hemma börjat kännas lite gammal och slö (det går fort nuförtiden, i synnerhet när det gäller spel) har jag börjat fundera på att bygga ihop en ny maskin. Det blir i så fall första gången jag bygger en egen dator, men jag har kollat upp rätt mycket så det känns rätt välinformerat. De lite mer "tech-savvy" bland läsarna vill kanske ändå komma med synpunkter. Detta är vad jag har tänkt mig (från Inet.se):

Processor: AMD Athlon2 X4 645 3,1GHz
Motherboard: Gigabyte GA-990FXA-UD3
RAM: Corsair 8GB Kit DDR3 SO-DIMM 1333MHz
Graphics card: PowerColor Radeon HD6770 1GB
PSU: Antec High Current Gamer 620W
Case: Cooler Master Storm Scout Svart
HDD: 2TB Seagate Barracuda Green
ODD: Optiarc AD-7263S LabelFlash/DL Beige SATA, OEM
OS: Microsoft Windows 7 Home Premium Eng (64-bit OEM)

2 kommentarer:

Brorsan sa...

Ser bra ut, Freddy!

Jag skulle kanske fundera på att köra med ett NVidia grafikkort istället, dock. Erfarenhet visar att deras GeForce kort är stabilast och skapar i princip aldrig några konstigheter / konflikter gentemot vissa spel. Speltillverkarna verkar testa sina spel mycket mer noggrant kompabilitetsmässigt med NVidia kort, för jag har aldrig stött på de problem användare av andra kort klagar på på forum, som gör att de måste invänta en patch eller dylikt innan de kan börja spela.

Ett tips bara. :)

Hojta till om du behöver teknisk hjälp med nåt; jag kan ju ett och annat vad gäller datorer... ;-)

Bex sa...

Ha. Röta då. Jag skickade ordern kvällen innan jag såg kommentaren här, men jag valde att beställa från InWarehouse för att de var billigare och hade större sortiment. Det blev i stället ASUS GeForce GT 440 1GB PhysX CUDA, så det var ju bra! :)