måndag, oktober 15, 2012

LoL: Finalen

Då var finalerna avklarade, och spännande matcher var det!

Del 1 (Första champ select vid 1.56:20, matchen börjar 2.02:50)

Del 2

Väl värdiga vinnare, får man väl säga först och främst. Man förväntade sig verkligen inte att det här nya lilla laget från Taiwan skulle så övertygande dominera både M5 i semin och sedan Azubu Frost, två av de stora favoriterna inför tävlingen.

De började starkt i alla matcherna i finalen, men i första matchen åkte de dit på förlorade teamfights och väldigt välplacerade ults från Karthus. Rent allmänt var det midspelarna, RapidStar hos AZF och Toyz hos TPA, som till stor del avgjorde. Att låta Toyz spela Orianna inte en utan två gånger bidrog nog till att Azubu besegrades så grundligt i de sista matcherna. Orianna är en knepig champ att spela, men i händerna på en riktig mästare, som Toyz väldigt övertygande visade sig vara, är hon extremt farlig.

De andra spelarna var förstås också alla väldigt duktiga. I top lane lyckades Stanley med att håla pli på Shy, något som nästan ingen annan lyckats med. Lagets AD-carry Bebe ska också ha stor eloge, inte minst för att han inte nödvändigtvis spelar samma 3 champs som man annars alltid se i turneringarna.

Rent allmänt var det härligt att se på. Den skicklighet och disciplin de visade i sin spelstil visar med all tydlighet varför de förtjänar titeln och den saftiga miljonen som utgör prispengarna. Vi lär se mycket från laget i framtiden, och det ser jag fram emot.

Inga kommentarer: