onsdag, november 07, 2012

Diverse om USA-valet

Fyra år till med Obama alltså. Jag kan nog säga att jag är något lättad över det resultatet, inte nödvändigtvis för att jag är ett stort Obama-fan, utan mest för att jag inte är så förtjust i alternativet. Bra där, alltså, men det återstår att se om han kan lyckas åstadkomma lite mer denna mandatperiod. Med tanke på den kvarstående blockeringen i representanthuset kan det dock bli svårt.

På flera håll har det dessutom varit en del liberaliseringar via folkomröstningar. I Maryland och Maine blir det tillåtet för homosexuella att gifta sig, och marijuana har legaliserats i Colorado och Washington. Det förstnämnda ses nog positivt här hemma, men det andra ses antagligen med mycket större skepsis. Förhoppningsvis kan de här besluten i USA bidra till att den stenhårt nolltoleranta drogpolitiken i detta land åtminstone debatteras på lite sundare nivå.

Det är också med viss skadeglädje jag noterer att de republikanska senatorer som tidigare yttrat något suspekta påståenden om våldtäkt röstades bort. Tack för det, Internet.

Men nu väntar som sagt det svåra arbetet. USA är fortfarande i högsta grad ett land i kris med många problem. Vi får se om det här lyckas bli någon form av nystart för landet.

Uppdatering: Det är dessutom rätt underhållande att skåda härdsmältan hos den republikanska hejarklacken, inte minst Fox News och Donald Trump.

2 kommentarer:

Brorsan sa...

Bättre med mindre ondskan.

NWO har redan allt i säcken, ändå.

Kolla in Denvers flygplats, och Georgia stones.

Sedan detta som hände förra veckan:
http://www.youtube.com/watch?v=1AEQgEFqE40

Anonym sa...

Drogpolitiken i Sverige är inte drogpolitik, utan hjärntvätt.

Kul att vi lyckats få utomjordingarna - se förra länk - att äntligen visa sig, och bete sig, STONED, i Denver!