lördag, december 22, 2007

Julstrul

Var på Maxi idag och handlade lite småsaker som vi behövde inför julen. Att ge sig ut i handeln två dagar innan julafton, och på en lördag dessutom, är något jag inte rekommenderar. Knökfullt var det, men eftersom jag bara hade min lilla kasse kunde jag lätt navigera bland kund- och barnvagnarna som fyllde gångarna. Eftersom jag dessutom är scanningkund slapp jag någon kö när jag skulle ut också. Jag blev visserligen avstämd, men det gjorde inget då jag hade så lite saker. Värre hade det varit om det hade blivit så i måndags när summan blev över tusenlappen. Således kunde jag förnöjt ge mig iväg hemåt (till fots) med det jag skulle ha.

Jag kommer aldrig att förstå varför det är så många som väntar till precis innan julafton för att storhandla. Kan det verkligen vara värt helvetet att tränga sig fram med sin kundvagn eller spendera lång tid med att hitta en enda ledig parkeringsplats? Handlar det om tidsbrist eller bara prokrastination?

Ja ja. Förhoppnings lyckas dessa människor ta sig hem med sina matvaror också, förr eller senare. Själv ska jag nu återgå till min matlagning, som just nu består av rullsylta, brunkål och revben.

Nu blir det inget mer bloggande för min del fram till efter julafton, så jag får väl säga god jul/hanukkah/saturnalia/midvinterblot/måndag!

1 kommentar:

Basse sa...

Var på Kvarnholmens Systembolag idag. Rekommenderas ICKE två dagar innan jul.

Förstår heller inte varför folk måste vänta med allting. Fast i år kom ju mångas lön på fredagen, så om man inte varit förutseende har man ju bara två dagar på sig att shoppa.