söndag, mars 16, 2008

Melodifestival del FAN!

Jaha. Ett förutsägbart resultat som utser en förutsägbar låt. I stället för att skicka en spännande och intressant låt skickar man samma jävla schlagerdängaskit som Sverige skickar varje år. Denna gång är det faktiskt exakt samma schlagerdängaskit som en gång förr. Jag antar att folk hoppas att Artisten Tidigare Känd Som Nilsson ska upprepa sin bedrift. Till det säger jag bara: knappast. Det är ett helt annat spelfält i Eurovision, och sådana låtar lyckas helt enkelt inte längre. Jag skulle inte bli jätteförvånad om Sverige faktiskt inte ens kvalade i år, och jag skulle inte bli särksilt ledsen heller.

Nä usch, nu kanske jag är lite väl pessimisstisk. Svenska folket gjorde sig faktiskt ändå någorlunda rätt och röstade på Sanna som bästa låt. Synd bara att arrangörerna fortsätter att envisas med det gamla förlegade elitistiska jurysystemet. Sju tolvor till Perelli... blä.

Är det förresten för sent att sälja Malmö till Danmark? Inga poäng till Rongedal, men tolv till Sibel?!!

5 kommentarer:

Ingesnus sa...

Fast det är när Sverige försöker sig på att skicka något annat disco/schlager som det går dåligt. Minns The Ark och Martin Stenmark. Perellis låt är bra och kommer säkert att fungera i ESC.

Bex sa...

Visserligen sant, men minns också att båda ovan nämnda låtar var år då Sverige slapp kvala, vilket oftast innebär nackdel.

Och som Schlagerdänga är väl inte Perelli dålig i någon bemärkelse, men dylika låtar brukar sällan placera sig bättre än "hyfsat." Med tanke på Eurovisions evolution vad gäller musiksmak dem senaste åren tror jag att det blir svårt med en sån här låt i år.

Hillbilly sa...

Att Malmöjuryn gav en tolva till Sibel visar bara att de förstår sig på musik! Jag röstade själv på Sibel. Jag tycker hennes ballad är starkare än Sannas, men det är en sådan låt som vinner på upprepade lyssningar, vilket en jury som bekant ägnar sig åt. Hos tv-publiken som går mer efter första intrycket är Sannas bidrag mer lättillgängligt.

Jag unnar ändå Charlotte segern. Låten är riktigt bra och Charlotte likaså.

Bex sa...

Alla får väl ha sin smak, antar jag. Själv tyckte jag att Sibels låt var ett fasansfullt sömnpiller lika lättförglömligt som en dagens lunch på en dålig krog i Säffle.

Bearwalk sa...

Hellre Sibel än Sanna. Av precis samma anledningar som du för upp, fast tvärtom. :p

(Och hellre Rongedal än någon av dem.)