tisdag, april 27, 2010

Impressions of Ullared

Idag har jag besökt det stora varuhuset i väst: Ge-kås i Ullared. Jag har hört hur stort det är, hur mycket de har, hur billigt det är, och till och med sett tv-serien ägnat åt kolossen. Efter all hype kunde jag idag konstatera att det var... en besvikelse.

Visst, de har mycket. Problemet är dock att de inte har särskilt mycket. Med det vill jag säga att fast de har många kategorier av varor, så har de inte så mycket att välja bland inom kategorierna. De har kläder, fast det fanns inga som jag gillade som dessutom passade mig ("XL" my ass). De hade elektronik och spel, fast ett sortiment som till och med MAXI här i stan slår. De hade billiga flaskor med schampo och dylikt, fast om man inte köper en jäkla massa lär man inte tjäna så mycket på det (de märken jag använder fanns inte heller). Efter 4 timmars bilresa och 3 timmars shopping kom jag därifrån med en ny rakapparat (som visserligen verkar bra men som jag säkert kunde ha hittat till ungefär samma pris någon annan stans), två par sockor och lite snacks. Fästmön hittade lite saker också, men även där inte så mycket som inte kunde ha hittats på annat håll.

Nu ska det nämnas att de får in nya varor varje dag, så det kan ju bara ha hänt att vi hade otur, men jag har svårt att se tjusningen. Visst, de som campar där en hel vecka och tokbunkrar varor kan säkert tjäna lite på det, men för såna som jag finns inte så mycket att hämta. Då håller jag mig hellre till Kalmar där vi ändå har så många jättebra handelsställen.

Nåja, en trevlig utflykt var det i alla fall, och både jag och fästmön fick öva på långdistansbilkörning. Nu har jag åtminstone upplevt fenomenet Ullared, och nu kan jag i gott samvete skrocka åt de köpgalna kärringarna i tv-serien under sommaren.

Inga kommentarer: