torsdag, augusti 28, 2008

MelodiFELstival

Man häpnar ibland över vissas förmåga att inse att det finns brister i någonting, och sedan göra det exakt motsatta för att korrigera de bristerna. Det jag tänker på närmast just nu är den nya Melodifestivalen. Bland nyheterna finns ytterligare en jurygrupp (precis vad folk vill ha efter att de sett juryn kullkasta folkets favorit de senaste åren) och fler dueller.

Inte nog alltså med att de ska skeva resultatet ännu längre ifrån vad folk faktiskt tycker, de ska dessutom se till att finalen blir så slätstruken den bara kan bli, för hur stor chans har mer otraditionella låtar mot tramsiga publikfriarpopdängor när de ställs direkt mot varandra på det viset? En del av Sveriges artister verkar f ö hålla med. Christer Björkman verkar ha totalt övergett svenska folkets åsikter och bryr sig bara om att lyckas i Europa.

Vad som verkligen behövs i Melodifestivalen är en grundlig genomgång av uttagningsprocessen. Jag är helt säker på att landets (antagligen mer okända) låtskribenter kan och har producerat bättre än det skräp från G:son et al som dominerat i den faktiska festivalen. Och viktigast av allt: bort med Björkman!

Inga kommentarer: