onsdag, februari 18, 2009

Ny Simpsons-intro

Efter nästan 20 år har nu långköraren The Simpsons fått en ny uppfräschad intro. Låten och händelseförloppet är i princip detsamma, men animationen är uppdaterad och, än viktigare, man har inkorporerat en stor del av seriens väldiga uppsättning karaktärer. Med tanke på att en del av karaktärerna som syntes i den gamla versionen var döda eller hade annars försvunnit från serien för länge sen är detta en välbehövlig uppdatering.

Det nya introt, komplett med en extralång "couch-gag" för att fira övergången, kan ses här:

2 kommentarer:

Kung Gösta sa...

Ursäkta om jag frågar, men är det säkert att jakten på soffan bara är en engångsföreteelse? Om du läser senaste inlägget på min blogg förstår du varför jag frågar. Ta inte mitt inlägg för seriöst dock, det är mest rappakalja och brist på bättre uppslag.

Bex sa...

Det är jag ganska säker på. I princip alla soffscenerna, liksom Barts tavelskriverier i början, är unika för ett (eller i vissa fall ett fåtal) avsnitt. Så har det varit genom hela Simpsons historia, och jag tror inte att de skulle ändra på ett sånt inrotat koncept ens med ett nytt intro.

En av sakerna som skar sig mycket med det gamla introt var just att soffscenens animation var mycket snyggare än introt i övrigt, eftersom det gjordes nya hela tiden.