onsdag, december 16, 2009

Bästa spel - uppdatering

Efter att ha gjort färdigt min lista på 00-talets bästa spel har jag sett Aftonbladets egna omröstning. Deras urval, som röstats fram av läsare, inkluderar 2 Call of Duty-spel, 2 Battlefield-spel och 2 Grand Theft Auto-spel (och de lyckades inte ens få med den som enligt somliga var bäst). Kunde man förvänta sig annat än att en omröstning i AB skulle ge spel som är rent mainstream?

Vidare har de med Oblivion i stället för Morrowind, trots att det sistnämnda var banbrytande och det förstnämnda bara var en vidareutveckling med tråkigare miljöer och sämre spelmekanik.

Det enda spel på deras lista jag överhuvudtaget kunde tänka mig att rösta på var Star Wars: Knights of the Old Republic som är ett lysande RPG med roliga karaktärer, bra spelmekanik, och så är det ju Star Wars. Hade min lista haft ett topp 25 hade den garanterat kommit med, men nu fick den helt enkelt inte plats.

Nä, sådana här omröstningar har jag inget till övers för. Ju fler som röstar desto mer blir det bara minsta gemensamma nämnare, och ofta det som är populärt för tillfället, i stället för egentlig kvalitet. (Vi minns väl alla roligaste komedi för ett tag sen?)

1 kommentar:

Basse sa...

World of Warcraft hade jag kanske haft med, om jag spelat det nån gång. Har inte vågat ge mig in i det där träsket eftersom det riskerar att sluka den sista tid jag har kvar.

Att ta med GTA III men inte "GTA: Vice City" eller "GTA: San Andreas" är som att ta med Jar Jar Binks men inte Darth Vader när man ska ranka "Bästa karaktärerna i Star Wars".