söndag, april 13, 2008

Kattspecial del II

Kattspecialen fortsätter denna vecka med vårt mellanbarn:Namn: Gurli (utt. som engelskans "girly")
Alias: Gurlibus
Ålder: Ca. 5 år
Favoritsysslor: Sola, spana fåglar, äta skinka, bita husse

Gurli är min fästmös katt egentligen, som senare blev vår katt när vi flyttade ihop (fast hon är fortfarande mattes bäbis). Hon hittades vid en brunn i Tvärskog som liten kattunge där hon satt och fräste, och efter några veckors matande och kelande bestämdes det att Gurli skulle bli innekatt. Hon döptes efter namnsdagen på dagen hon hittades (28:e augusti), som även räknas som hennes födelsedag.


Skulle JAG ha varit vildkatt? Skulle inte tro det!"

När hon först flyttade in till lägenheten i stan var hon inte en särskilt glad katt, och Gaia hjälpte inte direkt till. Hon gav yttring för sitt misstycke genom allmänt bus och genom att pissa på mattes sida av sängen. Hon har sedan dess lugnat ner sig en del, i synnerhet sen den tredje katten kom till lägenheten. Hon har alltid gillar att bita mig i handen när tillfälle ges.


Numera räcker lite solsken för att göra en glad kisse.

Hennes största nöjen inkluderar att sova i solskenet på fönsterbrädan eller på soffryggen. Hon är även väldigt förtjust i att sitta vid fönstret och "skälla" på fåglar som råkar befinna sig utanför. Hon har dessutom gjort till sport att tugga på krukväxterna och sen smita därifrån så fort hon blir upptäckt.


Gurli vid sitt favoritfönster för fågelspaning.

Hon är i slutändan ett riktigt mellanbarn, som inte är särskilt extrem åt något håll, förutom när gäller humörsvängningar. Hon kan snabbt gå mellan kel och bit, och både vara kompis med den yngste och några minuter senare jaga henne hejdlöst genom lägenheten (eller tvärtom). Gaia tenderar hon mest att undvika helt.


"Snälla, nämn inte den där tanten..."

Och hon älskar skinka.

Fortsättning följer...

1 kommentar:

Anonym sa...

Humörsvängningarna är det som definierar Gurli för mig. Hon kan sitta och tjura och blänga efter Gaia och slå efter alla som närmar sig, och några minuter senare verkar hon vara djupt försjunken i meditation medan hon knådar fårskinnet i soffan.

Jag känner inte heller någon katt som är så svårklappad som Gurli kan vara när hon är på dåligt humör. Gaia kräver att man klappar henne, Gurli tillåter att man klappar henne. De är små drottningar båda två, fast på helt olika sätt. ^_^