tisdag, april 29, 2008

Vårvindar friska

Våren är här, med varmt väder och blommor på ängarna. Det är svårt att inte vara på gott humör när det är så fint ute, fast samtidigt blir man lite slö och trött av solen. Förra veckan var vi hos svärfamiljen i Tvärskog där fästmöns födelsedag firades, och det blev några trevliga skogspromenader i solskenet. I morgon är det valborg och då ska vi ut igen, fast bara för en dag.

Fortfarande tomt på jobbfronten för mig. Jag har sökt många jobb, men utan resultat hittills. Fast första maj ska ju vara förändringarnas tid, med majbål och allt. Jag gillar för övrigt juxtapositionen (krångliga ord, tjohoo!) i år med den djupt paganistiska första maj som sammanfaller med den djupt kristna kristi himmelfärds. Att en röd dag uteblir på grund av det påverkar ju inte mig nämnvärt, vilket åtminstone är något positivt med arbetslösheten.

Apropå någonting helt annat: i spelvärlden just nu pratar i princip alla om det nysläppta Grand Theft Auto 4, som fått perfekta betyg i princip överallt och verkar vara ett av dem bästa spelen på länge. Personligen har jag aldrig brytt mig om spelserien överhuvudtaget, och den här delen är inget undantag (jag ser mycket mer fram mot Smash Bros. Brawl), men det är intressant att se vilken uppmärksamhet spelet fått, med folk som köar i över en vecka bara för att få tag på det på release-dagen.

Spelets release belyser också Nintendos marknadsdivision, som sin vana trogen radikalt pendlar mellan über-geni och, för att citera Yahtzee, pants-on-head retarded. Att släppa högprofilspel som Wii fit och Mario Kart nästan samtidigt som GTA4 garanterar att uppmärksamheten kring dem kommer att drunkna som en skräddare i såpigt vatten. Den enda trösten är att spelen riktar sig till ganska så olika målgrupper, men det hade varit så enkelt att undvika. Oh well. Jag själv är i alla fall glad att Smash Bros. äntligen fått ett officiellt release-datum i Europa. Den 27:e juni smäller det!

2 kommentarer:

Bearwalk sa...

Efter att ha slagit upp ordet juxtaposition (har länge velat veta vad det betyder) så kan jag konstatera att det är det mest överpretentiösa ordet EVER! Varje gång det använts, så har det använts för frikostigt. Så det så! Kan du inte hjälpa mig att bekämpa antidisestablishmentarianism på sedvanligt supercalifragilisticexpialadosiöst sätt istället för att glänsa med krångliga ord?

Att folk vill köa i en vecka för att få spela en taskig ligist? Tacka vet jag på min tid, då köade folk för att få köpa Final Fantasy VI, men det var ju ett BRA spel. -_^

Bex sa...

Någon som använder arkaiskt talsätt bara för att vara grammatiskt korrekt in i det sista ska nog inte prata om överpretentiöst. Juxtaposition är ett av mina favoritord, och jag använder det när jag tycker det passar. Så det så. :P

Jag kan ej heller förstå fascinationen bakom GTA, men fansen säger att i synnerhet fyran har ett otroligt djup och en massiv spelvärld, och så har Rockstar sin egen form av (rätt grabbig) humor som genomsyrar spelen. Jag missunnar inte dem som gillar det, men det är inte min "cup of tea".