söndag, april 20, 2008

Kattspecial del III

Nu är det dags för den avslutande delen i kattspecialen:Namn: Ninja
Alias: Skitunge
Ålder: Ca. 1 år
Favoritsysslor: Jaga allt som rör sig, bita folk.

Ninja är den yngsta medlemmen i familjen, och den första katten som vi skaffade "tillsammans". I likhet med Gurli har Ninja sitt ursprung i Tvärskogiansk vildkattism. Hon är nu inte ens ett år gammal, och det märks att hon fortfarande har en del kattunge i sig.


"NOM!"

Ninja älskar mest av allt att jaga saker. Detta inkluderar, men är inte begränsat till, bollar, småkryp, Gurli, fötter, solkatter, spikar, totalt inbillade saker (på sistone har hon tillbringat långa minuter med att stint stirra upp i taket och hoppas se något av intresse) och sig själv. Ytterligare ett jaktföremål, och ett av Ninjas favoritsaker i hela världen, är sugrör. Dessa ska helst avnjutas med en husse eller matte i andra änden så att den rör på sig lite sådär skojigt.


Ninja strikes when you least expect it.

Hon har en del andra små egenheter också. Säger man hennes namn på rätt sätt när hon sitter på golvet framför en så välter hon omedelbart och visar magen. En oinsatt kan tro att det är för att hon vill bli kliad där. Ett försök till detta visar dock att det egentligen är en listig fälla, och den intet ont anande handen blir snabbt angripen med både klor och tänder. Hon har dessutom ett abnormt intresse för toalettstolen (särskilt när den spolar) och mina kalsonger (dock lyckligtvis inte när jag har dem på mig).


Handfat kan också vara roliga.

Ninja är ett bus. Däri råder ingen tvekan. Men det säger inte att hon inte kan vara kelen också. Hon är egentligen väldigt folkkär. Detta märks i synnerhet på morgonen då Ninja tycker att vi sovit länge nog och börjar högljutt klaga om sin ensamhet (vi sover med katterna utestängda ur sovrummet mycket eftersom Ninja ser sängen som sin personliga lekplats). När någon av oss (oftast fästmön) sedan stiger upp tillbringar Ninja en stund med att ligga och "massera" den personens mage och spinna förnöjt. Denna stunds stillhet är snart bortglömd och då är det återigen dags att rusa genom lägenheten och jaga upp "tanterna".


Även småbusar måste sova ibland.

The end.

Inga kommentarer: