fredag, oktober 10, 2008

Krisflum

Så här i dystra tider med oroliga framtidsutsikter kan det vara skönt med lite struntnyheter som för tankarna till annat. Fast det är klart: att veta att journalister får betalt för att skriva om sånt här gör inte en direkt gladare.

Whatever! Här har vi några av dem senaste veckornas dumheterna:

Magiskt piller får allt att smaka gott
Se där, äntligen har vetenskapen kommit fram till ett hjälpmedel för matkräsna världen över. Vem har inte någon gång önskat att de kunde dricka tabasco rent? Miraculin heter ämnet som gör det möjligt. Vad bra att de inte slösade bort det namnet på något värdelöst, som ett botemedel för cancer eller nåt...

Fiber gör dig gasig
Haha! Det var inte bara jag som inbillade mig: man kan faktiskt bli dålig i magen av saker som fullkornspasta. Jag har bara trott att det var min allmäna noja över dylik "hälsokost".

Mmmm... växtslem
Tydligen har Barometerns grävande journalistik kommit fram till att lightprodukter ofta använder sig av växtslem som tillsats. Var vore vi utan dessa begåvningar som upplyser oss om att lightmat innehåller tillsatser? För vi kan ju inte läsa innehållsförteckningen! Eller att deg ofta fryses ner under lång tid innan det bakas? Dessa hemskheter som har sånt inverkan på våra liv! Nu vet vi i alla fall att storföretagen inte kommer att lyckas med sina onda planer, inte så länge Barometern skyddar oss! VAR ÄR MIN FOLIEHATT?!

Ingen vetenskaplig drogpolitik
Lystring! En statlig myndighet bryr sig inte om vetenskapliga undersökningar, och behandlar ämnet droger på ett irrationellt sätt! Åh, vänta. Det där var ju ingen nyhet...

Paris Hilton försvinner
....nej förresten. Det är för enkelt.

Njut nu av helgen! Det finns åtminstone ingen börshandel då.

2 kommentarer:

Bearwalk sa...

Söndagsköket ser fram emot en kartläggning på om det är något annat än fullkornspasta som obehagar den bexiga magen.

Bearwalk sa...

Drogpolitik-grejen är f ö ett lysande exempel på politisk tillrättaläggning; FHI:s pressmeddelande säger något helt annat än deras rapport, som rackar ned på Sveriges drogpolitik på steg efter steg.

Det är även ett bra exempel på hur dagstidningar skriver om sina artiklar när bloggarna upptäcker att gammelmedia bara köpt pressmeddelandet rakt av utan att läsa rapporten.