onsdag, oktober 10, 2007

Sonic + Smash = Sant

OBS! NÖRDVARNING I DENNA POST!

I dag exploderade Internet för Nintendo-fans. Det länge spekulerade ryktet har bekräftats: att Sonic kommer att vara en karaktär i Super Smash Bros. Brawl.

För de som inte vet, är Super Smash Bros. en spelserie där karaktärer från alla möjliga Nintendo-spel slåss mot varandra i frenetiska och ofta ganska bisarra strider. Det andra spelet i serien, Melee, var möjligtvis det allra mest populära spel till Nintendo Gamecube, och uppföljaren till Wii är ett av dem mest efterlängtade spelen på länge.

Smash Bros. har präglats av att endast innehålla renodlade Nintendo-figurer, men det senaste spelet har ruckat lite på detta. Det började när spelet introducerades under E3 '05, där man fick se karaktären Solid Snake från Metal Gear Solid serien. Fansen har sedan dess spekulerat att Sonic, SEGAs gamla maskot, också skulle göra entré, vilket bara förstärktes när Mario and Sonic at the Olympics annonserades. Nu har det alltså bekräftats.

Dessvärre verkar det också som om spelet har blivit försenat, men mig gör det inte så mycket. Vi i Europa skulle ändå inte få det förrän början av 2008. Men det är synd att spelet inte kommer att hinna med julhandeln i USA i år.

Inte att det spelar sån stor roll. Folk kommer att köpa det ändå.

Inga kommentarer: