fredag, juni 06, 2008

Nationaldagsflum

Grattis Sverige! Idag är det Nationaldag och man kan knappt be om bättre omständigheter: en fredag med fantastiskt väder. Själv ämnar jag fira med svärfamiljen i Tvärskog, och det lär bli både bad i bassäng och grillfest innan dagen är över.

Men först, lite kommentar om veckans märkligare nyhetsinslag:

En flicka får inte heta Elvis
Än en gång är Skatteverket framme och bestämmer vilka namn som de tycker är olämpliga för barn. Nog för att jag är glad att ett barn inte får döpas till precis vad som helst, men i många fall känns det som om de säger nej bara för att jävlas. Någonstans i stora världen finns säkert redan minst en tjej som heter Elvis. Undrar hur hon skulle känna om hon kände till dessa åsikter.

Kate Moss sparkad
Allas favoritanorektikermodell har nu sparkats. Det var på tiden. Hoppas de ersätter henne med en modell som inte kan förväxlas med en träpinne.

Falska guldtior i omlopp
Jag minns att jag hörde om detta för flera år sen. Tydligen är majoriteten av dem fortfarande ohittade. Man kanske ska kolla genom sin sparbössa...

Tidelag i riksdagen
Eller ja, debatt om det i alla fall. Jordbruksministern Eskil Erlandsson livade visst upp stämningen med några grafiska exempel. Inte nog med att han äntligen gör riksdagsdebatten lite intressant, han har även helt rätt. Lag mot att skada eller plåga djur finns redan och är rätt klara. Ytterligare lagar mot sexuellt utnyttjande av djur skulle bli alldeles för godtyckliga. Vi kanske skulle kasta in landets stuteriarbetare i finkan bara för att vara på den säkra sidan.

Nog för den här veckan. Nu blir det avkoppling och firande för dagen!

Inga kommentarer: