onsdag, juni 04, 2008

Obama vs McCain

Så var primärvalscirkusen äntligen avslutad, och Barack Obama har utropat sig till segrare. Således har amerikanarna två bra och kompetenta personer att välja mellan i år. Personligen hoppas jag att Obama går hela vägen, men om McCain vinner tror jag ändå att resultatet blir rätt så bra. Vem som än blir segrare har sedan den omfattande uppgiften att försöka röja upp bland allt som Bush ställt till med, som kan jämföras med att städa efter världens största studentfest utrustad med endast en sliten tandborste. En otacksam uppgift, säkerligen.

Kollade för ovanlighetens skull på Gomorron Sverige på SVT idag där jag såg reportage om Obama. Där såg jag något rätt så underligt:


Notera parantesen efter hans namn upptill. Vid det här läget borde det vara rätt uppenbart vilket parti han tillhör, tycker man. Hur är det med kunskaperna på SVT egentligen?

Det lär i vilket fall bli en spännande höst, men jag avundas inte amerikanerna som måste utstå valkampanjerna. Härifrån blir det dock betydligt trevligare att följa.

1 kommentar:

Bearwalk sa...

Jag tror att SVT har fallit offer för sin egen snedvridna rapportering, ungefär såhär:

"Öh, det är ju han den där som har bråkat med Hillary så länge! Och Hillary är ju den goda, så då måste han vara den onda! Och hon är demokrat, så då måste han vara republikan!"

John McCain fnissar från sitt hemliga gömställe. "Die dummen Schweden..."