fredag, november 07, 2008

Eftervalsflum

Nu när vi äntligen lyckats bli av med världens största pajkastningstävling kan vi fokusera på lite annat som kanske missades under all smördeg som flög. Dags för lite Fredagsflum!

Tester för kåta präster
Katolska kyrkan, vars förespråkare är kända för att ibland ha problem med sin "heliga ande", har visst infört ett nytt test för att sålla bort blivande präster med "djupt rotade homosexuella tendenser", "osäker sexuell identitet" och "starka sexuella begär". Det kommer dock visst att vara frivilligt också. Det kommer säkert att fungera.

Blu-ray snart gårdagens grej
En krönikör på e24 spekulerar att det nya HD-formatet Blu-Ray kommer att falna innan det ens slagit genom ordentligt. Jag personligen bryr mig inte ett jota om HD och allt som det innebär, men med tanke på den digitala distributionens framfart börjar det kännas alltmer futilt att fortsätta satsa på nya fysiska format. I vilket fall känns det inte så lönt att byta ut sin filmsamling riktigt än.

Homodjur är ren natur
Ännu en artikel om hur homosexualitet förekommer överallt i naturen. Inte direkt en nyhet, förutom att det verkar vara en utställning på Naturhistoriska Riksmuseet som handlar om just det, med det tilltalande namnet "Rainbow Animals". Något säger mig att homofoberna inte kommer att lyssna den här gången heller.

Bush smiter, hunden biter
Ännu-president Bush har inte synts till mycket i media under allt valståhej, något som tydligen fått hans hund att ta illa upp. För att rätta situationen tog vovven ett stadigt bett i en reporters hand. Antingen det eller så var hunden bara sur över att det visst ska bli en ny snorvalp i hans hus när de måste flytta.

Optimister och bockligister
I år får visst Gävlebocken inget flamskyddsmedel. Den har haft det tidigare år, vilket visserligen gjort att den inte brunnit upp men samtidigt gjorde den fulare. Byggarna hoppas att bevakning och brandsläckare ska räcka för att hindra att bocken går upp i lågor den här gången. Personligen tror jag ändå att Gävleborna får se en rejäl brasa i år. De kanske rent av saknar det? Tradition är ändå tradition.

Inga kommentarer: